Family Friendly Cooking

Recept Videók

Recept Videók

Így készül a perfect házi zsemle

Álom puha lesz a tésztája

2019. augusztus 09. - Family Friendly

A Tangzhong egy vizes-tejes rántás, különleges Japán módszer, amely megváltoztatja a tészta textúráját, s ennek köszönhetően sokkal puhább lesz a pékárú, ráadásul hosszabb ideig megőrzi a puhaságát. Semmiképpen se egy otthon ismeretes klasszikus zsemlét várjatok tőle, mert ez bizony nem az. 

Végtelenül egyszerű elkészíteni, hiszen csak 65°C-ig kell folyamatos keverés mellett melegíteni, míg végül egy zselészerű keveréket nem kapunk. Ez a könnyű rész. A neheze a tészta, amit könnyű elrontani. Ugyanis a Tangzhong miatt a tészta elég ragacsos lesz, így könnyen abba a hibába eshet az ember, hogy felelőtlenül lisztet kezd adni hozzá, ami óriási vétek! Nem szabad plusz lisztet adni hozzá, mert teljesen megváltozik a tészta textúrája. Ha géppel kezdjük a dagasztást (ahogy én is tettem) akkor a végén mindenképpen kézzel kell befejezni. Adjunk neki időt és ne essünk pánikba, össze fog állni és egy fantasztikusan rugalmas, elképesztő textúrájú tésztát fogunk kapni. Mióta megismerkedtem ezzel a módszerrel valósággal beleszerettem. Olyannyira, hogy már nem is készítek kelt tésztát Tangzhong nélkül. Hát ennyire jó!  

A bejegyzés trackback címe:

https://familyfriendlycooking.blog.hu/api/trackback/id/tr614987412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2019.08.10. 21:05:31

Hát, ez érdekes, ki fogom próbálni.

Lady.Bird 2019.08.10. 21:10:01

? biztos, hogy jó ötlet "forró" tejbe tenni az élesztőt?

Family Friendly 2019.08.10. 21:14:09

@Lady.Bird: A videóból kiderül, hogy szépen felfutott az élesztő és szépen megkelt a tészta, így nem értem a kérdést. :D :D Egyébként nem felforralt tejről beszélünk, de a langyos tejnél valamivel melegebb.
süti beállítások módosítása