Family Friendly Cooking

Recept Videók

Recept Videók

Vajas Fokhagymás Zsemle

Házi zsemle a fokhagyma szerelmeseinek

2019. augusztus 29. - Family Friendly

Aki kipróbálna valami újat és szívesen elrugaszkodik a megszokottól, no meg aki szereti a fokhagymát, annak sok szeretettel ajánlom legújabb kedvencemet: a Vajas Fokhagymás Zsemlét. Nem csak elképesztően finom, de valami hihetetlenül puha is.

Ebben a fantasztikus zsemlében a fokhagyma duplán köszön vissza. Ugyanis tisztességes mennyiségű fokhagymapor került a tésztába és ha a szimatunk jól működik, akkor már a dagasztás során, ahogy egyesül a vaj, a tej és a fokhagyma, érezhetjük, hogy ez valami hihetetlenül jó lesz.

A fokhagyma második látogatása akkor jön el, amikor elkészültek a zsemlék. Ugyanis, abban a szent pillanatban, hogy kivettük a sütőből megkenjük a zsemlék tetejét egy olvasztott vajas, fokhagymás keverékkel, amit felturbózunk kis oreganóval.

Zseniálisan finom a végeredmény a tésztája pedig fantasztikus. Alapvetően azt mondanám, hogy nem kell túl nagy fokhagymarajongónak lenni ehhez a recepthez, mert egyáltalán nem tolakodó az íze, bármennyire is úgy tűnhet.

Én szendvicsként szeretem a legjobban, de a tapasztalatok alapján azt kell mondjam, hogy majdnem bármi mellé fogyasztható.

A bejegyzés trackback címe:

https://familyfriendlycooking.blog.hu/api/trackback/id/tr1515028164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba.l 2019.09.01. 10:25:37

Ha kérhetném magyarul is a hozávalókat, mert erősen hiányos az angoltudásom.
Köszönöm!
Egyébként nagyon guszta, és már holnap szeretném elkészíteni. :)
süti beállítások módosítása