Aki kipróbálna valami újat és szívesen elrugaszkodik a megszokottól, no meg aki szereti a fokhagymát, annak sok szeretettel ajánlom legújabb kedvencemet: a Vajas Fokhagymás Zsemlét. Nem csak elképesztően finom, de valami hihetetlenül puha is.
Ebben a fantasztikus zsemlében a fokhagyma duplán köszön vissza. Ugyanis tisztességes mennyiségű fokhagymapor került a tésztába és ha a szimatunk jól működik, akkor már a dagasztás során, ahogy egyesül a vaj, a tej és a fokhagyma, érezhetjük, hogy ez valami hihetetlenül jó lesz.
A fokhagyma második látogatása akkor jön el, amikor elkészültek a zsemlék. Ugyanis, abban a szent pillanatban, hogy kivettük a sütőből megkenjük a zsemlék tetejét egy olvasztott vajas, fokhagymás keverékkel, amit felturbózunk kis oreganóval.
Zseniálisan finom a végeredmény a tésztája pedig fantasztikus. Alapvetően azt mondanám, hogy nem kell túl nagy fokhagymarajongónak lenni ehhez a recepthez, mert egyáltalán nem tolakodó az íze, bármennyire is úgy tűnhet.
Én szendvicsként szeretem a legjobban, de a tapasztalatok alapján azt kell mondjam, hogy majdnem bármi mellé fogyasztható.